De eerste maand
Door problemen bij de provider van deze site heb ik helaas niet eerder berichten kunnen plaatsen. Hopelijk gaat het vanaf nu goed.
Zuid-Afrika
Na een leuke aanbieding van KLM, vliegen we business class naar Kaapstad.
We verblijven in een leuk B&B La Rose waar we redelijk centraal zitten. Het waterfront is een 10 min. lopen en er zijn genoeg lekkere restaurantjes in de buurt.
Na een week wachten komt eindelijk de auto aan. Helaas wil de douane alles inspecteren wat weer extra kosten met zich mee brengt. Maar uiteindelijk kunnen we met de auto op pad.
We gaan eerst langs Jasper, iemand die we een aantal jaren gelden in Malawi hebben leren kennen. We hebben hem al 4 jaar niet gezien en niet veel contact gehad maar al snel hebben we 't weer erg gezellig met een lekkere braai en vloeit de wijn rijkelijk.
Onze eerste nacht in de topsleeper voelt weer vertrouwd maar helaas is t erg koud buiten, rond het vriespunt, iets wat we nog veel vaker zullen meemaken.
De dagen erna rijden we lekker verder en zien mooie nieuwe plekken zoals de Baviaanskloof. Ook rijden we weer langs bekende plekken zoals de Swartbergpas, wat altijd indrukwekkend is.
We willen eigenlijk eerst naar Addo Elephant NP maar omdat het nog schoolvakantie is, zijn alle plekken op de camping volgeboekt dus we besluiten door te rijden naar Mountain Zebra NP wat een paar 100km verder ligt.
Dit is één van onze favoriete kleine parkjes. We zien eindelijk weer wild en doen op een ochtend een cheetah tracking met een gids. We zien oa zwarte neushoorns, bat eared foxs en als hoogte punt na een kleine wandeling met bewapende gids een cheetah met 4 welpen. Echt super tof om dit zo van dichtbij te zien. De cheetah moeder blijft erg relaxed en de welpen nemen haar houding over. 's Middags spot Sandra nog een Caracal (de 2e die we ooit gezien hebben) en bij een night drive nog 2 mannelijke leeuwen die sinds kort ook weer geïntroduceerd zijn in het park.
Na een paar dagen MZNP gaan we eindelijk naar Addo. Het is weer lekker rustig nu de meeste families weer naar huis zijn gegaan. Het park staat bekend om z'n olifanten die we dan ook genoeg zien. We maken weer genoeg mooie foto's en video.
Op de laatste dag begint de auto bij het wiel vreemde geluiden te maken en bij nadere inspectie zie ik ook dat er ergens wat olie lekt. We besluiten om de volgende dag naar de Toyota garage in Port Elizabeth te gaan waar we 5 jaar geleden onze versnellingsbak hebben laten repareren. Ik had echt gehoopt hier niet naar terug te hoeven. Het geluid werd waarschijnlijk veroorzaakt door een steentje oid die ergens klem zat. Naar de lekkage werd gekeken en verteld dat dat wel gerepareerd moet worden en dat dat wel een dag duurt. Hier heb ik even geen zin in en probeer het uit te stellen totdat de auto weer een beurt nodig heeft.
Dezelfde dag rijden we door naar Camdeboo NP, weer een plek waar we nog nooit zijn geweest. Het parkje heeft sinds kort ook een camping die er leuk uitziet. Zoals gewoonlijk braaien we weer (doen we bijna elke avond) en genieten vd sterrenhemel. We zien wel wild maar omdat het winter is zijn er veel dieren op warmere plekken. Het park staat ook bekend om zijn mooie rotsformaties. Valley of Desolation is dan ook een plek die je echt gezien moet hebben. We gaan er rond zonsondergang naar toe en genieten van de mooie uitzichten en kleuren.
We willen naar Golden Gate Highlands NP maar omdat dit een enorm stuk rijden is besluiten we eerst weer terug te gaan naar Mountain Zebra NP waar we weer een was kunnen draaien en gaan dan de volgende dag op weg naar Golden Gate wat ruim 700km rijden is. Na een voorspoedige trip komen we op de camping aan en merken dat het hier best wel koud is. We spreken mensen en die hebben het over temp. van min 5. Bbbrrrrr. Het valt me ineens op dat de auto erg veel olie lekt bij de verdeelbak. We besluiten om maar een huisje te nemen waar het hopelijk wat warmer is en om te kijken naar welke garage we moeten gaan. We besluiten om in Harrismith naar een garage te gaan om te vragen wat het beste is. Gelukkig kunnen ze de auto inplannen maar het gaat wel een paar dagen duren voor alle reparaties en de beurt. Ik wist al dat er nog een paar andere dingen vervangen moesten worden, maar ja, 't hakt er financieel weer flink in. Dus inmiddels alweer een paar dagen in een hotelletje.
Inmiddels in Jo'burg aangekomen. de kosten vdreparatie vd auto viel gelukkig een stuk lager uit.
Echter heb ik blijkbaar last van "senior moments" want bij aankomst op de lodge blijk ik de verkeerde datum geboekt te hebben, morgen pas ipv vandaag, terwijl Dineke nu nog 3,5 vliegen bij ons vandaan is. Maarrrr, we hebben enorm mazzel want ze hebben nog net 2 kamers over, pppfffeewwww.
Dus straks naar het vliegveld en dan begint er morgen weer een nieuw avontuur maar dan met z'n drietjes.
Leuk verhaal van een tot nu toe mooie reis vol belevenissen. Fijn dat de auto weer gemaakt is en jullie weer op pad kunnen, precies op tijd voor Dineke.
Vanavond saampjes op het vliegveld staan om haar welkom te heten en dan op naar het avontuur in Kruger met zijn drieën, wel even van Johannesburg, via Sabie naar Kruger rijden he;-).
Heel veel plezier samen en ik hoop snel weer wat te lezen op deze site
Heerlijk om jullie verhalen te lezen en ik krijg gelijk weer verschrikkelijke heimwee, maar onze tijd komt nog wel.
Geniet van dit prachtige land!!